Lunchbijeenkomst GGZ-doelgroep met wethouder Den Haag

Op 7 december 2012, terwijl de eerste sneeuw van de winter op straat lag vond in de Assendelftkapel van de Grote Kerk de lunchbijeenkomst met wethouder Baldewsingh plaats.

Aanwezig was een stevige delegatie van Kompassie; Chris Willem, Bert, Annemieke, Ertugrul, Maurice, Simon, Jacqueline van den Bos, Martine, Hatice en Henriëtte. Ook waren er ervaringsdeskundigen en cliëntondersteuners van de Parnassia Bavo groep, PsyQ, REAKT, Stichting Anton Constandse, en het Maatschappelijk Steunsysteem.

Doel van de bijeenkomst was de wethouder kennis te laten maken met de GGz cliënt, door middel van ontmoeting en ervaringsverhalen. Twee cliënten werden geïnterviewd, Santa, zij werd geïnterviewd door Hein van de Kamp en Annemieke werkzaam als ervaringsdeskundige en consulente crisiskaart bij Kompassie.

Daarna was er gelegenheid voor dialoog en discussie met de wethouder.

Duidelijk is dat volgend jaar met de transitie van de AWBZ naar de WMO veel gaat veranderen.

De wethouder was tevreden over de manier waarop Kompassie de belangenbehartiging voor de GGz doelgroep heeft opgepakt en wil voortaan 2 keer per jaar op deze manier bij elkaar komen. De wethouder gaf de belangengroep een huiswerkopdracht mee.

De volgende bijeenkomst zal in juni plaatsvinden, in de tussentijd gaan wij met de belangengroep met de opdracht aan de slag.

Geplaatst op vrijdag 7 december 2012 in Algemeen.

Deel dit bericht