Chatsessie met Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer over mantelzorg

De redactieraad van het EwmoForum organiseerde 5 maart een chatsessie met Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer, Lector Mantelzorg aan de Haagse Hogeschool en wetenschapper aan de Tilburg University. Er waren 15 actieve deelnemers. Eén daarvan was Kompassie met Henriëtte achter het toetsenbord. Andere medewerkers ondersteunde haar bij het bedenken van vragen en het geven van reacties.

Dr. Deirdre Beneken genaamd Kolmer gaf eerts via een videoboodachap haar visie op mantelzorg, de rol van professionals en de taken van de gemeente. Daarna startte de chatsessie, waar we, gedurende een uur, de gelegenheid hadden om haar vragen te stellen en/of te reageren op overige deelnemers aan de chatsessie. Er waren veel deelnemers die de GGz client een warm hart toedragen. Een belangrijk deel ging over de zorg dat veel mensen binnen de GGz niet altijd een sociaal netwerk hebben waarop ze kunnen of willen terugvallen. Daarnaast werd uitgebreid gesproken over de samenwerking tussen mantelzorgers en de professionele zorgverleners en dat daarbij de behoeften van de client uitgangspunt moest zijn. Er werd betwijfeld of de zorg klaar was voor deze aanpak.

Geplaatst op dinsdag 5 maart 2013 in Algemeen.

Deel dit bericht