Meld je zorg uitgebreid met ervaringsdeskundigen

Bel 0900 – 7263672

Het meldpunt ‘Meld je zorg’ van het Landelijk Platform GGz is uitgebreid met zes goed getrainde ervaringsdeskundigen. Zij zijn zelf ggz-cliënt (geweest) en kunnen vanuit eigen ervaring en expertise kennis met u delen en met u meedenken. Iedereen met vragen over ggz-aandoeningen, bejegening, opbouw of afbouw van medicijnen en effectieve behandelingen kan voortaan direct telefonisch in contact komen met een ervaringsdeskundige.

 Vragen?

Hebt u een vraag over psychische of psychiatrische problemen, de geestelijke gezondheid(szorg), medicijnen, anti-depressiva, afbouwen, behandelmethoden, gedwongen opname, patiëntenrechten en werk & inkomen? Bel dan met een ervaringsdeskundige op: 0900-7263672 (€ 0,10 cent p.m.)

 Ervaringsdeskundigen voordien gewerkt bij Geestdrift

De ervaringsdeskundigen van Meld je zorg hebben ervaring opgedaan en gewerkt bij Vereniging Geestdrift, een lidorganisatie van het Landelijk Platform GGz. Geestdrift is sinds 1 mei 2013

met haar activiteiten gestopt. Het Landelijk Platform GGz is verheugd dat de zes goed getrainde ervaringsdeskundigen hun activiteiten kunnen voortzetten bij ‘Meld je zorg in de ggz’. Hierdoor kunnen we cliënten en familie nóg beter te woord staan en met hen meedenken.

 Meld je zorg

Mensen konden al langer bij Meld je zorg terecht met vragen en klachten over het zorgstelsel zoals de AWBZ, ZVW en WMO. Meld je zorg is ook dé digitale omgeving waar al enkele jaren kritische acties, polls en enquêtes worden gehouden. Daarmee verzamelt het Landelijk Platform GGz gegevens uit de achterban om het overheidsbeleid onderbouwd te kunnen beïnvloeden.

bron: Landelijk Platform GGz