Passie voor het leven

Het unieke levensverhaal van 2 vrijwilligers van Kompassie.

Kompassie heeft een DVD geproduceerd over het dagelijks leven met een psychische problematiek. Deze DVD is bedoelt als voorlichtingsmateriaal voor scholen, maatschappelijke instellingen, welzijnsorganisaties ect. De ervaringen van 2 vrijwilligers van kompassie vormen het thema van deze DVD.

Zij vertellen ieder hun unieke verhaal en geven antwoord op de volgende vragen: Hoe was hun leven en werk voordat ze problemen kregen? Hoe leven ze nu en hebben ze met hun psychische ziekte leren omgaan? Uitgangspunt van de DVD is het benadrukken van de kracht van mensen, in dit geval met een GGZ-achtergrond.

Dreigend isolement

Met deze DVD wil Kompassie ook aan derden duidelijk maken dat ondersteuning van de doelgroep GGZ ook in de toekomst belangrijk blijft. De doelgroep van kompassie omvat een grote groep mensen; een op de tien Hagenaars komt in zijn leven in contact met de geestelijke gezondheidszorg.

Deze mensen zijn niet herkenbaar op straat, ze zijn vaak op zichzelf en hebben weinig sociale contacten. Ook omdat deze mensen geen zinvolle dagbesteding hebben, is soms sprake van een dreigend isolement.

Kompassie helpt mensen die zichzelf net kunnen redden. Met de juiste ondersteuning wordt voorkomen dat de situatie verslechtert.

Bron: Youtube

Geproduceerd door Holland spoor studio’s

Geplaatst op maandag 17 juni 2013 in Algemeen.

Deel dit bericht