Karsten Klein op bezoek bij Kompassie

Zoals oktober afgesproken is er op 9 januari een tweede lunchbijeenkomst georganiseerd met wethouder Karsten Klein (o.a. vrijwilligerswerk en Wmo). Doel was een ontmoeting met vrijwilligers met een psychische kwetsbaarheid die zich inzetten voor hun lotgenoten in Den Haag. Aanwezig waren ruim twintig vrijwilligers van Kompassie en van de cliëntenraden van Parnassia.

 

Vrijwilligers vonden het prettig om de ruimte te krijgen in kleine groepen het verhaal van hun collega’s te horen op een locatie buiten het werk, stadsherberg Drieluik. De volgende thema’s kwamen in de verschillende groepen aan de orde:

  • De betekenis om als vrijwilliger je in te zetten voor lotgenoten;
  • De betekenis van Herstel binnen de psychiatrie en deskundigheidsbevordering;
  • Sociaal netwerk(mantelzorg), de rol van de familie/naasten;
  • Toekomst, wat heb je nodig aan ondersteuning om mee te doen in de samenleving.

 

Karsten Klein schoof bij alle groepen aan. Hij had veel aandacht voor het persoonlijke verhaal en de ervaringen van de aanwezige vrijwilligers.

Geplaatst op donderdag 16 januari 2014 in Algemeen.

Deel dit bericht