Aanpak van de jeugdwerkloosheid in Rotterdam

In Rotterdam gaan ABN Amro en Start Foundation de begeleiding van jongeren naar de arbeidsmarkt financieren, zo meldt de Volkskrant. Het project wordt uitgevoerd door de Buzinezzclub, een soort re-integratiebedrijf dat jongeren aan werk helpt of motiveert een opleiding af te maken. Uit onderzoek blijkt dat zij dankzij Buzinezzclub gemiddeld 211 dagen korter een uitkering hebben. Laten we eerlijk zijn: de werkeloosheid stijgt en het is op dit moment erg moeilijk om een baan te vinden in Nederland. De jeugdwerkloosheid staat op een historisch dieptepunt. Halverwege 2013 zochten 148.000 Nederlandse jongeren (15-25 jaar) een baan. Dat is bijna 1 op de 5 jongeren. De Buzinezzclub gaat daarom voor een complete aanpak, waarin de problemen en obstakels onder handen worden genomen. In kleine stappen naar een nieuwe toekomst. Een aanpak die werkt. Hoe meer geld de Buzinezzclub de gemeente aan uitkeringen bespaart, hoe hoger het rendement voor uitvoerder en investeerder. De constructie heet Social Impact Bond en wordt al toegepast in Amerika, Engeland en Australië.

http://www.mugweb.nl/nieuws/bank-neemt-rol-van-sociale-dienst-over/
en hier: http://www.buzinezzclub.nl/