Voorlichtingsfilm over familievertrouwenspersoon

 

Op de website van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen is een voorlichtingsfilm over de familievertrouwenspersoon te zien. De film geeft een kijkje in de praktijk van het familievertrouwenswerk. Aan het woord komen een familielid, een familievertrouwenspersoon, een behandelaar en een directeur van een ggz-instelling.

De familievertrouwenspersoon is een onafhankelijke en deskundige vertrouwenspersoon voor familieleden en naasten van cliënten in de geestelijke gezondheidszorg. De ondersteuning van de familievertrouwenspersoon is vooral gericht op het contact met behandelaren en hulpverleners. Wanneer dat contact verstoord is of dreigt te raken, kan de familievertrouwenspersoon bemiddelen.

“Ik vind het jammer dat de kliniek zo weinig contact zoekt met ons,” zegt de echtgenote van een cliënt in de film. De familievertrouwenspersoon helpt haar in gesprek gaan met de kliniek. Daarbij geven een behandelaar en de directeur van de kliniek hun visie op de rol van het familievertrouwenswerk.

Film op YouTube: http://youtu.be/qcey2vD7tC4

Voor meer info bezoek de website van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen www.lsfvp.nl.

Geplaatst op woensdag 16 april 2014 in Algemeen.

Deel dit bericht