Voorlichtingsproject tegen stigma

Kompassie gaat bijdragen aan een positieve beeldvorming van mensen met een psychische kwetsbaarheid door het organiseren van ontmoeting, dialoog en voorlichting aan medewerkers van welzijn, zorgvrijwilligersorganisaties en de gemeente.

Zij werkt hierin samen met cliëntenorganisaties van Parnassia, Stichting Anton Constandse, Maatschappelijke Participaties Parnassia Groep (voormalig REAKT) en met het Maatschappelijke Steunsysteem Den Haag.

Dit project wordt gefinancierd en ondersteund door de landelijke organisatie Samen Sterk zonder Stigma (SSzS). Zij proberen het taboe op psychische stoornissen te doorbreken met als doel discriminatie van mensen met een psychische kwetsbaarheid uit te bannen.

Samen Sterk heeft recent haar naam aangepast, van Samen Sterk tegen Stigma naar Samen Sterk zonder Stigma. Dát is waar zij naar toe willen: een samenleving zonder vooroordelen, zonder stigma, zonder discriminatie. Een gelijkwaardige, diverse en leefbare samenleving voor iedereen waardoor ieders leven beter wordt.

Meer informatie over Samen Sterk zonder Stigma is hier te vinden.

Geplaatst op vrijdag 6 juni 2014 in Algemeen.

Deel dit bericht