Wegwijzer Samen Sterk zonder Stigma is gepubliceerd

Het idee voor de Wegwijzer komt van GGz-psycholoog Kim Helmus, die vanuit haar antistigma-initiatief ‘watdoejij.org’ een wereldreis maakte langs de grootste en succesvolste antistigmaprogramma’s. Met de kennis van de drie initiatiefnemers en de ervaringen van de wereldreis is een aantal belangrijke, deels wetenschappelijk onderbouwde interventies en praktijken verzameld. Deze worden nu in de Wegwijzer ter beschikking gesteld. Logo SStS Hoewel de Wegwijzer zich in eerste instantie richt op professionals, ervaringswerkers en beleidsmakers in de Ggz, kunnen ook andere organisaties met de Wegwijzer aan de slag om stigma aan te pakken. De samenwerking tussen Samen Sterk, Kenniscentrum Phrenos en GGZ Drenthe aan het initiatief, lag voor de hand. Jaap van Weeghel, directeur wetenschap Phrenos, maakt de problematiek van dichtbij mee door zijn werkzaamheden voor het kenniscentrum voor ernstige psychische aandoeningen en formuleerde het nut van de Wegwijzer als volgt: “Stigma richt vaak nog meer schade aan dan de aandoening zelf. Daarom is stigmabestrijding actueler dan ooit.” Ook Marieke Pijnenborg van GGZ Drenthe ziet een belangrijke rol weggelegd voor de Wegwijzer: “De inspirerende praktijkvoorbeelden kunnen in de GGz worden ingezet en samen met ervaringsdeskundigen worden toegepast en uitgevoerd.”

De Wegwijzer is hier gratis te downloaden.

Geplaatst op vrijdag 20 juni 2014 in Algemeen.

Deel dit bericht