Boekpresentatie ‘Littekens op het Werk’

 

Naar aanleiding van de publicatie van het boekje ‘Littekens op het Werk’, gingen op 26 juni jl. 25 werknemers, werkzoekenden, werkgevers, UWV, ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers van cliëntorganisaties met elkaar in gesprek over hoe een verleden van zelfverwonding al dan niet een obstakel is in het vinden en behouden van werk. 

Met ‘Littekens op het Werk’ wil de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging werkzoekenden, werknemers, maar ook werkgevers, jobcoaches en andere betrokkenen informeren over zelfbeschadiging en hoe je ermee om kunt gaan in werksituaties. Deze doelgroep heeft op de arbeidsmarkt te maken met een dubbel ‘probleem’. Een GGz achtergrond kan stigmatiserend werken en als je daarbij ook nog zichtbare littekens hebt, word het heel moeilijk als volwaardig werknemer gezien te worden. Hoe ga je daar mee om? Verzwijgen en de littekens verbergen onder lange mouwen? Of is het raadzaam om je leidinggevende of collega’s in te lichten over de littekens? Of maak je jezelf daar juist kwetsbaarder door? En hoe ga je om met zichtbare littekens in de werksituatie?

Het verslag van de bijeenkomst, die werd gehouden bij Kompassie, is te vinden op de website van de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging.

Bestellen

Het boekje kost €12,50 per exemplaar (excl. verzendkosten) en is te bestellen via de webwinkel van de Landelijke Stichting Zelfbeschadiging.

 

Geplaatst op dinsdag 1 juli 2014 in Algemeen.

Deel dit bericht