Meldactie GGz

Er vinden bezuinigingen plaats in de GGz. Onlangs heeft Rivierduinen het ontslag van honderden personeelsleden aangekondigd. Cliënten en hun naasten maken zich ongerust, zeker omdat zij tot nu toe niet worden geïnformeerd over wat de praktische gevolgen van dit ontslag zijn voor hun zorg. Zorgbelang Zuid-Holland en de samenwerkende Regionale Cliënten Organisaties GGz (RCO’s), waaronder Kompassie, starten daarom gezamenlijk een meldactie.

Meld ons wat u als cliënt (of naaste) merkt van de veranderingen en bezuinigingen op de geestelijke Gezondheidszorg (GGz) en jeugd-GGz. Dit kan bijvoorbeeld onzekerheid over de voortzetting van een behandeling zijn, toegenomen wachttijden of onduidelijkheid over de vervanging van de behandelaar.

U kunt het melden via het digitale formulier op de website van Zorgbelang Zuid-Holland.

Als u vragen heeft over het formulier kunt u bellen met Kompassie, tel. (070) 427 32 40 of mailen naar info@kompassie.nl

Ten slotte kunt u op social media van u laten horen door de hashtag #meldactieggz te gebruiken.

Duidelijkheid en zichtbaarheid gevolgen

Zorgbelang Zuid-Holland en de Regionale Cliënten Organisaties GGz bundelen alle meldingen en bespreken dit waar nodig. We streven naar antwoorden en oplossingen op alle zaken die worden gemeld. Hiermee willen we bereiken dat er duidelijkheid komt voor cliënten en dat de problemen die de veranderingen met zich meebrengen zichtbaar worden.

Lees hier het volledige  Persbericht Meldactie GGz – Haaglanden dat op 24 juli is verzonden naar de lokale media.

Geplaatst op donderdag 24 juli 2014 in Algemeen.

Deel dit bericht