Wilt u vrijwilligerswerk gaan verrichten?

Medio november zal bij Kompassie een nieuw project van start gaan: Vrijwilligerscoaching GGz. In dit project worden mensen met een psychische kwetsbaarheid ondersteund en bemiddeld naar voor hen geschikt vrijwilligerswerk, door vrijwillige jobcoaches die zelf ervaring hebben opgedaan met zowel de geestelijke gezondheidszorg als met vrijwilligerswerk. Doordat deze jobcoaches van binnenuit kennis hebben van het leven met een psychische kwetsbaarheid, weten zij zich goed in te leven in hun lotgenoten en hen te ondersteunen.

Doelen van het project zijn zingeving, ontwikkeling en herstel, zowel voor de aankomend vrijwilliger als de ervaringsdeskundige jobcoach. Met als beoogd resultaat dat mensen met een psychische kwetsbaarheid duurzaam en naar vermogen werken op een voor hen geschikte vrijwilligersplek, en hun sociale participatie wordt bevorderd. Het gaat daarbij nadrukkelijk niet om re-integratie of een voortraject naar betaald werk, dit laten we het terrein van de professionele re-integratiedienstverlening.

Inmiddels staat er een team van enthousiaste vrijwilligersjobcoaches klaar. Zij zullen in oktober een korte training volgen en begin november daadwerkelijk starten met hun werkzaamheden.

Ook al is het nog geen november: als u mee wilt doen aan dit project, laat nu alvast van u horen!!

  • Wilt u graag vrijwilligerswerk verrichten?
  • Heeft u te maken (gehad) met de geestelijke gezondheidszorg?
  • Lukt het u niet op eigen kracht om vrijwilligerswerk te vinden en te behouden?
  • Heeft u geen sollicitatieplicht?
  • En komt u (nog) niet in aanmerking voor een traject naar werk?

Neem dan contact op met Miranda Vogel, projectmedewerker, via (070) 427 32 40 of m.vogel@kompassie.nl

Download hier de informatieflyer vrijwilligerscoaching

Geplaatst op donderdag 25 september 2014 in Algemeen.

Deel dit bericht