Landelijke Dag Psychische Gezondheid op 10 oktober

Een jaarlijks terugkerende activiteit van Fonds Psychische Gezondheid is de Landelijke Dag Psychische Gezondheid op 10 oktober. Het is een onderdeel van de wereldwijde World Mental Health Day.

Dit jaar staat de campagne van de Landelijke Dag in het teken van vooroordelen over angst. Bijna 20% van de Nederlandse bevolking heeft ooit in zijn of haar leven last gehad van een angststoornis. Het gaat om serieuze klachten die de levenskwaliteit ernstig aantasten.

Er bestaan over angststoornissen veel vooroordelen. De patiëntenvereniging ADF (Angst, Dwang en Fobie stichting), met wie Fonds Psychische Gezondheid dit jaar samenwerkt, zegt hierover: “Weinig mensen weten hoeveel impact een angststoornis heeft op het dagelijkse leven. Zij denken dat het allemaal wel meevalt of vinden dat mensen “gewoon even door de angst heen moeten bijten”. Er zijn veel mensen die angst zien als een zwakte of ze denken dat iemand ze niet allemaal op een rijtje heeft.”

Met de campagne wil Fonds Psychische Gezondheid samen met de ADF stichting openheid over angststoornissen bevorderen.

Meer informatie is te vinden op www.psychischegezondheid.nl/landelijkedag Op deze plek vindt u de hele maand oktober een scala aan informatie, een zelftest, tips, oefeningen en ervaringsverhalen.