Campagne Platform Zorgvrijwilligers van start!

Door de decentralisatie van zorgtaken doen gemeenten een groter beroep op de eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van haar inwoners. Vrijwilligerswerk voor kwetsbare groepen in de samenleving wordt hierdoor nóg belangrijker!

Binnen de gemeente Den Haag nemen zestien lokale vrijwilligersorganisaties, waaronder Kompassie, het voortouw en spelen in op de veranderingen. Via www.platformzorgvrijwilligers.nl treden ze gezamenlijk actief naar buiten met de campagne ‘Wat wordt joúw verhaal?’.

Over het platform

Het platform richt zich binnen het brede aanbod van vrijwilligerswerk op zorgvrijwilligers in de informele zorg. Het platform verschaft heldere informatie en benadert potentiële vrijwilligers proactief met als doel meer vrijwilligers aan zich te binden. Met een vernieuwende, klantgerichte aanpak communiceren de vrijwilligersorganisaties naar de stad Den Haag.

Wat betekenen ‘informele zorg’ & ‘zorgvrijwilliger’?

Bij informele zorg wordt gekeken wat familie, vrienden, buren, mantelzorgers en zorgvrijwilligers kunnen betekenen voor iemand die tijdelijk ondersteuning nodig heeft. Het gaat om mensen die vrijwillig zorg leveren aan een ander.

Als zorgvrijwilliger geef je mensen een steuntje in de rug, door er ‘gewoon’ voor iemand te zijn. Het gaat om menselijk en persoonlijk contact voor een langere periode. Door het bieden van een luisterend oor, aandacht te geven en activiteiten te ondernemen word je een maatje van iemand.

Ambassadeurs aan het woord

Het platform heeft drie actieve zorgvrijwilligers en drie enthousiaste zorgvragers als ambassadeurs voor het platform ingezet. Onder de campagneslogan ‘Wat wordt joúw verhaal’ vertellen deze bijzondere mensen hun eigen verhaal en ervaringen en zijn ze het sprekende voorbeeld van de diversiteit aan projecten die Den Haag te bieden heeft. Benieuwd naar deze verhalen? Ga naar http://www.platformzorgvrijwilligers.nl/?page_id=53

Meer informatie:  www.platformzorgvrijwilligers.nl

Like & volg ons op: www.facebook.com/platformzorgvrijwilligers

Geplaatst op dinsdag 3 februari 2015 in Algemeen.

Deel dit bericht