‘Anita wordt opgenomen’ – vanaf 16 februari op NPO1

De afgelopen maanden heeft Anita Witzier in de GGz meegelopen voor een nieuw programma ‘Anita wordt opgenomen’. Vanaf maandag 16 februari komt de serie op tv. Hij wordt 6 weken achter elkaar uitgezonden op de maandagavond vanaf 22.05 bij de KRO-NCRV op NPO 1.

In dit nieuwe programma verblijft Anita een aantal weken in de open kliniek van de Rembrandthof en de gesloten kliniek van de Meregaard. Ze leeft mee met de cliënten en medewerkers van GGz Centraal in Hilversum en Almere.

Er is in Nederland bij het grote publiek nog veel onwetendheid over de behandelmethodes van psychische ziektes.
Anita Witzier: “De psychiatrie is voor veel mensen taboe en onbekend maakt onbemind. Daarom vind ik het belangrijk dat hier meer aandacht voor komt. In dit programma maken we van dichtbij mee wat er achter de deuren gebeurt bij een psychiatrische kliniek. Ik hoor de verhalen van mensen, leer hun problemen kennen en begrijpen en zie hoe hun situatie zich ontwikkelt. We hopen op deze manier de onwetendheid over mensen met een psychische ziekte weg te nemen zodat er meer begrip ontstaat”.

In de afleveringen volgt Anita cliënten, behandelaars en verpleegkundigen. Op deze manier krijgt de kijker een unieke kijk hoe het leven eraan toe gaat in een wereld waarvan de deuren normaal gesproken dicht blijven voor buitenstaanders.

Anita wordt Opgenomen is in nauwe samenwerking tussen GGz Centraal en Skyhigh TV gemaakt.

Meer informatie is te vinden op de website van GGz centraal.