Campagne ‘Het is nooit te laat’. Over psychoses en de kracht van kwetsbaarheid.

Met de kreet ‘Weet jij wat een psychose is? ‘ vraagt de landelijk campagne van Stichting Ideefix aandacht voor de problematiek rondom het stigma Psychose. ‘Het is nooit te laat’, de titel van het voorlichtings- en beeldvormingsproject heeft een bijzondere insteek: het project wordt gedragen door een hecht team van jongeren die zelf een psychose hebben ervaren.

Op 28 januari 2015 is de campagne van start gegaan in het EYE film instituut Amsterdam. Stichting Ideefix heeft in samenwerking met het team van zogeheten ervaringsdeskundige jongeren en professionals uit de GGZ een voorlichtingsfilm en een op maat gemaakt informatief werkboek ontwikkeld. De campagne richt zich op werkgevers en instellingen in het onderwijs, de zorg en jeugdsector. Het ultieme doel is het wegnemen van stigma’s bij doelgroepen waaronder werkgevers, onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties  om sociale insluiting van jongeren met  psychische kwetsbaarheid te stimuleren.

In de film en het werkboek van ‘Het is nooit te laat ‘ vertellen de  jongeren over de kracht van kwetsbaarheid. Het zijn individuen die kundig zijn op het gebied van vroeg signaleren en in het herstellen van een psychose. Op inspirerende en open wijze geven zij inzicht over alles wat met psychoses te maken heeft. Van de eerste symptomen tot aan de obstakels die zij hebben moeten overwinnen in het werken en studeren na het krijgen van hun psychose.

‘Het is nooit te laat’ zal door het hele land op locatie interactieve bijeenkomsten organiseren waar filmvertoningen, inspirational speakings en interactieve dialogen centraal staan. Via de website kun je je aanmelden voor een interactieve bijeenkomst bij jou op locatie,

Stichting Ideefix is een professioneel platform voor jonge makers op het gebied van film, theater, muziek en multimedia.

Meer over de campagne: www.hetisnooittelaat.nl

Bron: Persbericht