2Doc: Harry, Tiny en Sonja – na 30 jaar op eigen benen

Na 30 jaar moeten Harry, Tiny en Sonja de instelling voor Beschermd Wonen in Capelle aan den IJssel verruilen voor een 55+ complex in een gewone woonwijk. In het kader van de participatiemaatschappij wordt er van hen verwacht op eigen benen te gaan staan. Maar kunnen ze dat? Is het verantwoord? En wat gebeurt er als het misgaat?

Dat is te zien in de documentaire ‘Harry, Tiny en Sonja’, die op maandag 13 april om 20:30 uur wordt uitgezonden op NPO2.

Documentairemaakster Maartje Nevejan is niet blind voor de negatieve aspecten van de zorgverslaving die de Nederlandse verzorgingsstaat de afgelopen decennia heeft gecreëerd. Tegelijkertijd heeft zij oog voor de broosheid van de mensen die de vele nieuwe regelingen van de participatiewet treft.

Meer informatie en de trailer zijn te vinden op www.human.nl