Campagne Niemand is zijn stoornis wint Galjaardprijs

GGZ Friesland heeft donderdag 23 april jl. de Galjaardprijs gewonnen met de campagne ‘Niemand is zijn stoornis’. De jury roemde de aanpak van de destigmatiseringscampagne waarmee bewustwording en tolerantie worden gecreëerd voor mensen met een psychische stoornis. De prijs voor de beste casus binnen de publieke communicatie wordt jaarlijks toegekend door Logeion.

Niemand is zijn stoornis
GGZ Friesland lanceerde tijdens de Week van de Psychiatrie (24 t/m 30 maart 2014) een langlopende actie om de gevolgen van vooroordelen/stigma’s onder de aandacht te brengen. Onvoorspelbaar, onbekwaam en onaantrekkelijk: dat zijn de meest voorkomende en hardnekkigste vooroordelen over mensen met een psychiatrische/psychische aandoening. Leren leven met schizofrenie, manische depressie of andere psychische problematiek is al moeilijk genoeg. Maar behalve dat, moet je je ook nog eens wapenen tegen de vooroordelen en discriminatie van medeburgers. Stigmatisering en discriminatie zijn een dagelijkse last voor mensen met psychische beperkingen.

Deze bewustwordingscampagne moet duidelijk maken hoe schadelijk en onterecht stigma’s zijn en hoe gemakkelijk we allemaal vooroordelen hebben.

Bekijk hier de video ‘Niemand is zijn stoornis’.

Lees hier de volledige berichtgeving.