Wear your label

We weten allemaal dat velen onder ons te kampen krijgen psychische problemen, maar bijna niemand loopt daarmee te koop. Daardoor hangt er aan psychische gezondheidsproblemen nog steeds een stigma.

Aan dat probleem willen vrienden Kayley Reed (21) en Kyle MacNevin (22) voor eens en voor altijd een einde maken. Daarom kwamen ze met het idee om hun eigen modelabel uit te brengen, dat het hart op de juiste plek heeft. Hun modelabel ‘Wear Your Label‘ omvat T-shirts en sweaters met slogans die een boodschap van hoop en openheid moeten uitstralen.”Ik heb maanden rondgelopen met een eetstoornis voor ik de moed vond om het tegen anderen te vertellen”, aldus Kayley. “En dat enkel en alleen omdat ik bang was voor hun reactie.” Toen Kayley Kyle tegen het lijf lief – die zelf met een angststoornis te kampen heeft – besloot ze dat het tijd was om niet langer beschaamd te zijn voor haar ziekte.”Kyle is zo open over zijn psychische gezondheid,en dat heeft me echt geholpen”, vertelt Kayley. “Hij deed me beseffen dat het nodig is om je problemen met anderen te delen en er een open gesprek over aan te gaan. Dat proberen we nu te bewerkstelligen met ons modelabel ‘Wear Your Label’.

Naast opvallende slogans zijn de kledingstukken ook voorzien van labels met instructies van een psycholoog over hoe je het best voor jezelf kan zorgen. Daarnaast zijn alle shirts gemaakt uit zachte stoffen, waarin de drager zich meteen op z’n gemak voelt. Op de website waar de kleding verkocht wordt, worden de T-shirts en truien trouwens niet per geslacht opgedeeld. “Transgenders krijgen vaak ook te maken met psychische gezondheidsproblemen, dus onze website opdelen per geslacht vonden we niet oké. Ons motto? Draag je eigen stijl, en draag hem met trots.”media_xll_7720710-e1432017546156

 

Bron: hnl.be