Symposium Trauma en Dissociatie

Op 26 juni jl. vond in Utrecht het symposium Trauma en Dissociatie plaats, naar aanleiding van het boek  ‘Je zult maar net dat kind zijn…’ van Ankie Driessen, over trauma’s bij mishandelde kinderen.

Jaarlijks zijn meer dan 100.000 kinderen het slachtoffer van seksueel misbruik, mishandeling of verwaarlozing. Sommigen komen er vanaf met mildere klachten na een trauma, maar nog te vaak kampen de slachtoffers met zeer ernstige stoornissen, zoals dissociatie. Het leven van deze getraumatiseerde is meestal verloren na de traumatische ervaring, vooral als er sprake is van meer trauma’s tegelijk of wanneer het vaker voorkomt. Hierover zijn velen het eens.

Het symposium gebruikte bovenstaande als uitgangspunt en was er op gericht om meer mensen, ook buiten het professionele werkveld, te doordringen van dit (kinder)leed en hoe we dit met elkaar vaker kunnen voorkomen wanneer iedereen op school, thuis en op de sportclub beter oplet en problemen vroegtijdig signaleert.

Lees het artikel dat één van onze vrijwilligers over het symposium schreef op www.haagspraak.nl Ook zijn foto’s zijn het bekijken waard.

Meer informatie: www.kindertrauma.nl