Onderzoek hoe in andere landen op spirituele wijze met psychische klachten wordt omgegaan

13 november 2015 – Vier op de tien Nederlanders hebben mentale problemen. Hoe komt dat en hoe is dat in andere culturen? Sunny Bergman onderzoekt in haar nieuwe drieluik Sunny Side of Spirit hoe er in Ghana, Taiwan en Brazilië op geheel andere, veelal spirituele wijze met psychische klachten wordt omgegaan. Vanaf 3 december te zien.

Uit cross-cultureel onderzoek is gebleken dat geestelijke problemen in niet- westerse culturen minder voorkomen of op een totaal andere manier wordt geïnterpreteerd. Benieuwd of we hiervan iets kunnen leren. Misschien is wat exotisch vinden wel heel gewoon, en wat wij normaal vinden juist ongewoon.

Aflevering 1: Ghana: donderdag 3 december, 20.40 uur, NPO 3

Aflevering 2: Taiwan: donderdag 10 december, 20.40 uur, NPO 3

Aflevering 3: Brazilië: donderdag 17 december, 20.40 uur, NPO 3

Op 2 december gaat Sunny die zelf zeven jaar geleden een burn-out kreeg, aan de hand van fragmenten uit deze serie, hierover in gesprek met psychiaters, psychologen en andere denkers met de vraag waarom velen in Nederland mentaal ‘ziek’ zijn en wat we kunnen leren van hoe hier in andere culturen mee wordt omgegaan. Biedt de aanpak in deze culturen nieuwe perspectieven voor onze geestelijke gezondheid?

Voor adres en tijd  en kaarten voorverkoop zie site.

Born: www.vpro.nl