3e Psysalon bij Kompassie

Familievereniging Ypsilon nodigt u uit voor de 3e psysalon in de Haagse regio. Met psysalon ontwikkelt Ypsilon een nieuwe vorm van voorlichting en ontmoeting voor iedereen die betrokken is bij iemand met een kwetsbaarheid voor psychose of andere psychische kwetsbaarheid.

Op donderdag 17 december is het thema ‘Familie-ervaringsdeskundigheid’.

In deze psysalon wordt een familie-ervaringsdeskundige uitgevraagd over het verschil tussen ervaringsdeskundigheid. Wanneer kan iemand als familie-ervaringsdeskundige aan de slag bij een instelling? Wat heeft een familie-ervaringsdeskundige te bieden? En hoe werkt deze persoon samen met de ervaringsdeskundige cliënten? Het interview zal gespreksstof en tips opleveren. Luisteren en kennis opdoen, praten met ervaren mantelzorgers en elkaar helpen, daar gaat het om in deze bijeenkomst. De psysalon is een ontmoetingsplaats voor patiënten en hun naasten.

Deze bijeenkomst, georganiseerd volgens de formule van het Alzheimer- en Autismecafé, gaat over hoe je samen kunt werken als patiënt en mantelzorger. Binnen deze bijeenkomsten hebben we eerder stil gestaan bij ‘samen werken aan herstel’ en ‘vooroordelen’ oftewel stigma.

Ypsilon verwacht dat deelname aan de psysalon helpt dat mantelzorgers, naasten, cliënten en anderen door de uitwisseling van ervaring en kennis elkaar beter kunnen vinden in de weg van herstel.

Naast familie en naastbetrokkenen zijn ook hulpverleners van harte welkom.

Datum: Donderdag 17 december 2015
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Plaats: Kompassie, Laan 20, Den Haag
Aanmelden: Niet verplicht, wel fijn

Meer informatie: www.psysalon.org of stuur een mail naar mmarkx@ypsilon.org. Een routebeschrijving treft u op www.kompassie.nl/contact/routebeschrijving/

U kunt hier de flyer downloaden, om op te hangen of uit te delen: Poster psysalon Den Haag – familie-ervaringsdeskundigheid

Psysalon is ontwikkeld door de vereniging Ypsilon met financiële ondersteuning van VSBfonds, Skanfonds en de Vrienden van Ypsilon.

Geplaatst op woensdag 9 december 2015 in Algemeen.

Deel dit bericht