SSzS honoreert projectaanvragen

In 2015 hebben wij met financiële steun van Samen Sterk zonder Stigma een reeks van voorlichtingen, gastlessen en workshops op locatie kunnen geven. Ook hebben we een viertal grotere (theater)bijeenkomsten kunnen organiseren, voor een breder publiek. Dit alles met als doel meer kennis en begrip te creëren omtrent psychische kwetsbaarheid en het taboe hieromtrent te doorbreken.

Voor 2016 hadden we opnieuw twee projectaanvragen ingediend bij Samen Sterk zonder Stigma, en 17 december kregen we het goede nieuws te horen dat beide projecten zijn gehonoreerd. Een goed begin van 2016.

Project de Levenscarroussel

De Levenscarroussel is een training van acht maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, met als doel het verminderen van zelfstigma. Van belang is het richten van de aandacht op een tweede spoor, zodat mensen zingeving ervaren en inspiratie en energie krijgen, hun eigen kracht ervaren  en op een passende manier kunnen meedoen in de maatschappij.  De essentie is het herontdekken van je identiteit, het zoekproces naar een antwoord op de vraag “Wie ben ik los van de aandoening?”

Project Ontmoetingsbijeenkomsten

Doel is het bespreekbaar maken van hoe het is om te leven met een psychische kwetsbaarheid, bewustwording, openheid, (h)erkenning, wederzijds begrip en ontmoeting. Kompassie zal hiertoe drie (muziek-)theater en themavoorstellingen organiseren; voor mensen van niet-westerse afkomst, voor jongeren en voor familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Geplaatst op vrijdag 18 december 2015 in Algemeen.

Deel dit bericht