Werken als een gek

“Als je op je werk open kunt zijn over je psychische aandoening, als je niets verborgen hoeft te houden, dan pas is er ruimte om je talenten optimaal te ontplooien, is mijn ervaring. Hoe je dit samen met je leidinggevende kunt bereiken, vertel ik in mijn boek ‘Werken als een gek, dé handleiding voor werken met een psychische aandoening voor werkgevers en werknemers’.

Beter met een groot geheim

Marieke vertelt: “Niets vertellen over je psychische kwetsbaarheid, was het advies van de therapeuten van het psychiatrisch ziekenhuis toen ik na anderhalf jaar dagbehandeling afscheid van hen nam. Het zou mijn carrièrekansen negatief beïnvloeden. En over die carrière gesproken: ik moest niet denken dat ik die weer op mijn oude niveau kon oppakken. Ik kon maar beter een makkelijke baan zoeken. Beter was ik, dacht ik, en zo voelde ik me na jarenlang gevecht met zware depressiviteit. Beter, en opgezadeld met een groot geheim. Het was niet mijn werk waardoor ik enkele jaren lang opnieuw depressief werd. Het was het geheim over mijn eerdere depressie dat ik met me meedroeg. De angst dat het door mijn collega’s ontdekt zou worden. De angst om daardoor op het werk op een zijspoor te belanden.

Geen raad

Mijn depressiviteit bleek samen te hangen met borderline en de diagnose borderline zette mijn wereld zodanig op zijn kop, dat ik mijn manager erover inlichtte. Terwijl op het werk niet ongebruikelijk was dat collega’s hun ernstige ziektes soms tot in de meest intieme details deelden, wist mijn manager zich met mijn psychische aandoening geen raad. En helaas geldt dat voor een heleboel managers. Eén op zes werknemers heeft een psychische aandoening. Een heel groot deel daarvan loopt op zijn tenen om die aandoening te verbergen. Dat gaat niet alleen ten koste van de productiviteit, maar ook van talenten en werkplezier. En het helpt zeker niet mee aan het herstel.

Het boek bestellen? Dat kan op Mariekes website: http//www.tikkeltjegek.nl/boek/  of www.samensterkzonderstigma.nl