Gastdocenten én cursisten gezocht

Voor een nieuw project, dat we komend jaar met financiële steun van Samen Sterk zonder Stigma kunnen gaan draaien, zijn we op zoek naar gastdocenten en naar cursisten.

Het betreft een pilottraining van acht maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, met als doel het verminderen van zelfstigma. De aandacht wordt gericht op een tweede spoor, zodat mensen (die al wat verder zijn in hun herstelproces) zingeving ervaren, inspiratie en energie krijgen, hun eigen kracht ervaren en op een passende manier kunnen meedoen in de maatschappij. De essentie is het herontdekken van je identiteit, het zoekproces naar een antwoord op de vraag “Wie ben ik los van de aandoening?”

De bijeenkomsten zullen worden begeleid door een vaste begeleider. Daarnaast wordt per thema (bijeenkomst) een gastdocent aangetrokken, die ongeveer een uur van het programma voor zijn/haar rekening neemt en op interactieve wijze het thema verder uitdiept.

Het idee is dat we al doende en in gezamenlijkheid een docentenhandleiding en een cursistenboek ontwikkelen, welke vervolgens door het hele land gebruikt kunnen worden door andere (cliënten-) organisaties.

De cursisten wordt na elke bijeenkomst gevraagd hoe zij de bijeenkomst hebben ervaren, wat werkzame onderdelen waren en wat zij er aan persoonlijk inzicht aan over hebben gehouden. De deelnemende gastdocenten wordt gevraagd een korte beschrijving aan te leveren van hun gegeven gastles.

De bijeenkomsten zullen worden gehouden bij Kompassie, op de donderdagmiddagen, tussen 13:30 -16:00 uur, vanaf eind april t/m november (met een zomerstop in de maanden juli en augustus).

Lijkt het je leuk om hier aan mee te werken, als cursist of als gastdocent?

Neem dan contact op met Miranda Vogel, via (070) 427 32 40 of m.vogel@kompassie.nl

 

Geplaatst op vrijdag 12 februari 2016 in Algemeen.

Deel dit bericht