Opening wijkzorgwinkel Rivierenbuurt

In de Adriaan Vlackstraat 21, stadsdeel Centrum, werd vrijdag 19 februari wijkzorgwinkel Rivierenbuurt geopend. Dit buurtinitiatief is speciaal bedoeld voor hulpbehoevende wijkbewoners of bewoners met weinig geld, die nergens anders terecht kunnen.

Wethouder Boudewijn Revis opende de wijkzorgwinkel. U kunt in de zorgwinkel (tweedehands) zorgartikelen lenen of krijgen. Zo zijn er rollators, krukken en rolstoelen, maar ook babykleertjes.

Werk aan de winkel

Woningbouwvereniging Haag Wonen stelde gratis een pand in de Adriaan Vlackstraat beschikbaar. Vanaf september 2015 werkten vrijwilligers om het lege pand in te richten. In de wijkzorgwinkel werkten wijkbewoners die contact hebben met de buurt, de gemeente en zorginstellingen.

Haagse Kracht

Het project past binnen het beleid ‘Haagse Kracht’ van de gemeente. In het project werken wijkbewoners, Haag Wonen, de gemeente, wijkzorgverpleegkundigen, huisartsen en zorginstellingen samen. Zowel van de gemeente als van Fonds 1818 krijgt het project subsidie. De gemeente kijkt nu met wijkpartners en bewoners naar een regeling voor de huur van het pand vanaf september 2016.