Anita wordt weer opgenomen

De realityprogramma ‘Anita wordt opgenomen’ van KRO-NCRV krijgt een vervolg. In seizoen 1 werd in de 6-delige serie het reilen en zeilen op een klinische afdeling van een psychiatrische kliniek vastgelegd. In de tweede seizoen proberen de makers een realistisch beeld te schetsen van het dagelijks leven in een verslavingskliniek. Er wordt gefilmd in twee klinieken van Novadic-Kentron. Dionne Hekkers, communicatieadviseur van de KRO-NCRV: ‘We zagen bij seizoen 1 dat er nog grote onwetendheid was rondom psychiatrische ziektes. Ook viel het ons op dat er veel behoefte was om deze thema’s openlijk te bespreken en zo het taboe te verbreken. Mensen oordelen heel snel, daarom willen we ook verslaafden de kans geven om hun verhaal te vertellen.’ De serie wordt in het najaar van 2016 uitgezonden op NPO1.