Verwarde mensen

Fietsende man van A7 gehaald.’ ‘Verwarde man maakt de buurt wakker en belt negen keer 112.’ ‘Verwarde vrouw vernielt balkon. ‘We horen het steeds vaker: er is een verwarde man of vrouw gesignaleerd. Alleen al in 2015 kreeg de politie 65.000 meldingen binnen over mensen die een verwarde indruk maakten. Een stijging van 65 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. Sinds de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg is het gevaar vormen voor hun omgeving of voor zichzelf. Overheidsinstanties zitten met hun handen in het haar als het ondertussen geen schade kunnen veroorzaken?  Wie zijn deze verwarde mensen? Hoe worden ze begeleid en is de geboden hulp voldoende? De monitor kreeg diverse tips uit het werkveld. Allen trekken aan de bel. De aanpak schiet tekort, terwijl het probleem steeds groter wordt . De monitor duikt in de wereld van de verwarde personen en spreekt met familieleden, instanties, hulpverleners en politie. Iedereen lijkt met de handen in het haar te zitten over hoe we deze mensen de helpende hand kunnen bieden. De monitor onderzoekt hoe de verwarde mensen het beste geholpen kunnen worden.

Bekijk de uitzending via: http://www.npo.nl/de-monitor/11-09-2016/KN_1683595