Burenhulpcentrale.nl is nu DenHaagDoet.nl/burenhulp

Nieuwsbrief ‘Wmo, de Haagse aanpak’ – september 2016, gemeente Den Haag

Op 24 september, de landelijke Burendag, is naam van Burenhulpcentrale Den Haag officieel gewijzigd in Den Haag Doet Burenhulp. In de communicatiecampagne “Buurtbewoners helpen elkaar graag’ staat niet alleen de nieuwe website http://www.denhaagdoet.nl/burenhulpcentraal, maar ook dat het voor een buur een kleine moeite is om een klusje te doen. Den Haag Doet Burenhulp is een initiatief van de Gemeente Den Haag, PEP Den Haag en welzijnsorganisatie Xtra. Dankzij deze samenwerking en de nieuwe website heeft Burenhulp toegang tot een groter netwerk van vrijwilligers en kan zij nog beter hulpvragers en hulpbieders koppelen.

Wat is Burenhulp

Iedereen kan wel eens hulp gebruiken en veel mensen willen hulp bieden. Burenhulp brengt vraag en aanbod bij elkaar. Het gaat om eenvoudige , meestal kortdurende klussen. Een klusje in huis of de tuin, vervoer naar de dokter, de hond uitlaten, boodschappen doen, koken of de tv instellen. Informatie over hoe het werkt en de klussen staan op http://www.denhaagdoet.nl/burenhulp.

Langsgaan bij een Servicepunt XL kan ook of bellen met 070-2053333