Thema-avond Pubers en Autisme

Datum: donderdag 15 februari 2018

KompassieLaan 20Den Haag

Het AIC Den Haag organiseert een thema-avond Pubers en Autisme

Op deze avond vertonen wij de film ‘Een zinnenprikkelend leven’ over pubers met autisme. In deze film vertellen Marieke en Daryll openlijk over hun leven met autisme. Centraal in de film staat de manier waarop Marieke en Daryll hun autisme een plaats proberen te geven in hun dagelijkse leven en de energie die het de omgeving kost om deze jongeren een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. De jongeren en hun ouders geven ons een kijkje in hun dagelijks leven met alle ups en downs en dat zorgt voor mooie en soms ook aangrijpende beelden. Thema’s die aan bod komen zijn: Uitgaan, verliefdheid, seksualiteit.

Na de pauze een korte voorlichting van het PEERS – Vriendschaptraining voor jongeren 12 t/m 18 jaar met een autismespectrum-stoornis die geïnteresseerd zijn in de manier waarop je vrienden maakt en vrienschappen behoudt. Ouders worden actief bij de training betrokken en volgen een ouderegroep parrallel aan de jongerengroep.

 Tijd:              19:30 – 21:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur)

Voorafgaand en na afloop kunt u op een informele manier in contact komen met anderen die net als u met autisme te maken hebben. Na de presentatie krijgt u gelegenheid ervaringen uit te wisselen met elkaar en met de vrijwilligers. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om boeken, dvd’s, tijdschriften en folders in te zien.
Persoonlijke gesprekken 

Wilt u een persoonlijk gesprek, heeft u vragen, zoekt u informatie of wilt u alleen een luisterend oor? Stuur een mail naar aic.denhaag1@gmail.com. Vermeld daarin uw naam en telefoonnummer, wij bellen of mailen u dan om een afspraak te maken.

Het AIC is gevestigd in het gebouw van Kompassie aan Laan 20,
2512 GN in Den Haag. Voor meer informatie over autisme: www.autisme.nl , AIC’s Zuid-Holland of email aic.denhaag1@gmail.com .

Deel dit bericht