Cliëntondersteuning WMO GGz

De gemeente Den Haag heeft voor de onafhankelijke cliëntondersteuning op het gebied van de GGz gevraagd of MEE en Kompassie deze aan de Haagse burgers willen bieden.

afbeelding1Hierbij zal MEE de formele ondersteuning voor haar rekening nemen (d.w.z. door professionals). Kompassie biedt de informele cliëntondersteuning, door ervaringsdeskundige vrijwilligers die als geen ander begrijpen hoe moeilijk het kan zijn om de juiste zorg en ondersteuning te vinden; zodat u mee kunt blijven doen in de samenleving.

Het ondersteuningstraject kan bestaan uit de volgende elementen:

  • Het verhelderen van de behoefte en de vraag
  • Het opstellen van een persoonlijk plan waarin de ondersteuningsbehoefte wordt gemotiveerd
  • Het voorbereiden van het beoordelingsgesprek (ook wel bekend als het ‘keukentafelgesprek’)
  • De ondersteuning tijdens het beoordelingsgesprek
  • De nazorg na het beoordelingsgesprek, met:
    • Eventuele ondersteuning in de overstap naar de maatwerkvoorziening
    • Indien afgewezen, het zoeken naar een andere, passende oplossing of het maken van bezwaar

Het kan gebeuren dat uw ondersteuningsvraag dusdanig complex is dat de vrijwilligers van Kompassie u niet de ondersteuning kunnen bieden die u nodig heeft. In dat geval zal de coördinator, samen met u en de vrijwilliger, zoeken naar passende oplossingen. Kompassie kan hierin een beroep doen op haar collega’s bij MEE of de hulp inroepen van zorgprofessionals die zijn verbonden aan de Haagse sociale wijkzorgteams of hulpverleningsorganisaties.

Contactgegevens

Heeft u een ondersteuningsvraag voor uzelf (of uw cliënt) of interesse in onze werkwijze? Neem dan contact op met Denise de Weerd, coördinator onafhankelijke cliëntondersteuning WMO, telefonisch bereikbaar via 06 – 43 96 80 53. Denise is beschikbaar van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag kunt u contact opnemen met het steunpunt, via (070) 427 32 40 en vragen naar Hatice Duran. U kunt ook mailen naar ondersteuning.wmo@kompassie.nl

Download hier de uitgebreide informatieflyer: Onafhankelijke cliëntondersteuning WMO