Autisme Belevingscircuit | NVA Den Haag

Ontdek de impact van autisme

Op zaterdag 2 april 2022 biedt de NVA Den Haag een mogelijkheid om kennis te maken met het Autisme Belevingscircuit.

Gedurende de dag zijn er 6 rondes, waarbij je wordt meegenomen in de belevingswereld van mensen met autisme. Aan de hand van enkele opdrachten, ontdek je de impact van autisme en krijg je informatie en enkele handvatten.

Wat houdt het Autisme Belevingscircuit in?

Het Circuit is een praktische en doelgerichte workshop. Deelnemers ervaren welke impact autisme kan hebben op het dagelijks functioneren. Je gaat aan de slag met de verschillende opdrachten. Elke opdracht geeft een indruk van hoe mensen met autisme de wereld kunnen ervaren. Je ervaart wat intense prikkeling van je zintuigen met je doet en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw eigen manier van denken. Dit confronteert je met je eigen denkpatronen en opvattingen en geeft je inzicht in belastbaarheid en (on)mogelijkheden.

We werken samen met ervaringsdeskundige trainers, die met eigen voorbeelden komen en je blik verruimen.

Voorafgaand krijgen de deelnemers een inlogcode voor onze e-learning; een interessante mix van informatie die het bewustzijn rondom autisme vergroot. We koppelen jouw ervaringen tijdens het Circuit aan deze theoretische invalshoeken. Stapsgewijs ontdek je meer autismevriendelijke tips en ga je deze als vanzelf toepassen.

Voor wie is deze workshop?

  • Naasten en professionals uit de zorg, het onderwijs, dienstverlening en alle andere geïnteresseerden;
  • Mensen die zich met een open en nieuwsgierige houding willen verdiepen;
  • Mensen die bereid zijn enigszins verward en geprikkeld te worden.
  • De rondes zijn geschikt vanaf 12 jaar.

Opmerking: De workshop is niet prikkelvriendelijk. Je zult zeker enigszins verward worden. De workshop wordt daardoor door velen niet als autismevriendelijk ervaren. Gelukkig kunt u na uw ronde nog even napraten met de vrijwilligers van de NVA.

Locatie

Kompassie – Informatie- en steunpunt GGZ in Den Haag
Laan 20, 2512 GN Den Haag, Nederland

Aanmelden