fbpx

Basistraining Familiecoaches GGz – bijeenkomst 1 (VOL)

Deze basistraining is ontwikkeld door stichting Kompassie. Doel van de training is het opleiden van naastbetrokken vrijwilligers tot familiecoaches GGz. Na afloop van de training weten zij hun eigen ervaringen op professionele en deskundige wijze in te zetten, zodat zij mantelzorgers GGz die aankloppen bij Kompassie kunnen ondersteunen, begeleiden en weer in hun kracht zetten.

Thema’s

  1. Wie ben ik? Onze eigen ervaringen, cultuur, normen en waarden nemen we altijd met ons mee en deze zijn dus van invloed op ons gedrag en de benadering van de ander. Dus voor we het gesprek met de ander aangaan (thema 3) is het goed om ons daar bewust van te zijn.
  2. Wie zijn de mantelzorger GGz en de familiecoach GGz? Nu we weten wat we zelf als persoon meebrengen, leggen we bij dit thema de focus op de ander: de mantelzorger GGz. Een rol die we misschien vanuit eigen ervaring al goed kennen. Juist dán is het ook goed om te weten wat jouw nieuwe rol als Familiecoach GGz wordt.
  3. Samen in gesprek. Dit thema staat volledig in het teken van de daadwerkelijke ondersteuning van de mantelzorger GGz. Hoe voer je zo’n gesprek, wat doe je wel en wat niet? Wat ligt binnen jouw vermogen en wanneer wordt het tijd om weer afscheid van elkaar te nemen?

  4. Aan de slag bij Kompassie. In principe zou je nu aan de slag kunnen als Familiecoach GGz. Maar tevens word je onderdeel van Kompassie, dus waar ben je nu precies terecht gekomen? Welke werkafspraken gelden er en hoe verhoudt de mantelzorgondersteuning zich tot de andere activiteiten?

Data en tijd training 2020

Training: 1, 15 en 29 september en 13 oktober, 17.00- 20.30 uur
Uitreiking certificaten: 15 oktober, 16.00 – 17.00 uur

Locatie

De training wordt gegeven in het gebouw van Kompassie:
Laan 20
2512 GN Den Haag
Tel. (070) 427 32 40
mantelzorg@kompassie.nl