Familieavond Borderline en naasten (online) | Kompassie

Borderline is voor mensen die het niet hebben lastig te begrijpen. Het omgaan met een naaste met Borderline kan behoorlijk complex zijn met flinke uitdagingen. Wat is Borderline en hoe kun je hiermee omgaan als naaste?

Direct aanmelden

Dinsdag 7 december 2021 organiseert Kompassie een online familieavond over Borderline en naasten. Deze avond is voor naasten van, professionals en iedereen die zich betrokken voelt en interesse heeft in het thema.

Borderline en naasten

Mensen met Borderline persoonlijkheidsstoornis hebben last van sterke wisselingen in stemming, gedachten en gedrag. Hierdoor lopen ze vaak vast in het dagelijks leven. Ze zeggen bijvoorbeeld plotseling hun baan op, slagen er maar niet in om een opleiding af te maken of om vriendschappen en relaties te behouden.

Borderline is erg pijnlijk voor degenen die het hebben, maar ook voor de mensen die van hen houden. Als naaste kun je je onzeker voelen doordat iemands emoties en gedrag heel erg kunnen wisselen. Of je voelt de behoefte afstand te nemen en je naaste te gaan vermijden. Relaties, vriendschappen en familiebanden kunnen gaan wankelen of zelfs worden verbroken.

Sprekers

Hans de Jong, Voorzitter bij Stichting Borderline en Bestuurslid bij Kompassie, heeft als gespecialiseerd maatschappelijk werker veel ervaring met het behandelen van Borderline. Hij vertelt meer over borderline, hoe je ermee om kunt gaan en wat je als naaste wel en beter niet kunt doen.

Inez, een van onze ervaringsdeskundige familiecoaches vertelt over haar ervaring als naaste van.

Programma

18.30 uur Welkom
18.30 uur Hans de Jong
Voorzitter Stichting Borderline, Bestuurslid Kompassie en maatschappelijk werker
19.00 uur Inez
Familie-ervaringsdeskundige bij Kompassie en psychosociaal therapeut
19.30 uur Afsluiting

Aanmelden


Neem voor meer informatie over de avond contact op met Esther of Merel via mantelzorg@kompassie.nl.