Familieavond Depressie | Kompassie

Bij een depressie ben je langer dan 2 weken somber en/of heb je nergens zin in. Ook kan het zijn dat je minder of juist meer eet, slecht slaapt of gedachten aan zelfdoding hebt.

Direct aanmelden

Wat is depressie en wat kun je als naaste doen?

Op 27 januari 2022 organiseert Kompassie een online familieavond in het teken van depressie en naasten. Deze avond is voor naasten, professionals en iedereen die zich betrokken voelt en interesse heeft in het thema.

Somber, lusteloos en zichzelf terugtrekken: wanneer een partner, vriend(in) of familielid een depressie heeft, merk je dat meestal wel. Opvrolijken lukt niet en je voelt je machteloos. Tijdens deze bijeenkomst vertellen 2 professionals van PsyQ Den Haag, afdeling Depressie, meer over depressie, hoe je ermee om kunt gaan en wat je als naaste wel en beter niet kunt doen. Daarnaast komt een ervaringsdeskundige aan het woord.

Sprekers

  • Annelies de Haas (GZ-psycholoog i.o. tot psycho-therapeut) en Jeanette van der Poel (verpleegkundig specialist) van PsyQ Den Haag, afdeling Depressie vertellen meer over depressie, hoe je ermee om kunt gaan en wat je als naaste wel en beter niet kunt doen.
  • Danielle Schipper geeft als ervaringsdeskundige gastcolleges op Hogescholen en Universiteiten aan psychologen en psychiaters in spé, traint nieuwe ervaringswerkers aan de Parnassia Groep Academie en geeft trainingen aan cliënten over een herstelproces. Zij deelt haar ervaringskennis.

Deelname is gratis! Aanmelden kan via de button hieronder of door een e-mail te sturen naar mantelzorg@kompassie.nl.

Aanmelden