fbpx

Familieavond ‘Naaste met verslaving’ (online) | Kompassie & Brijder

Naaste zijn van een verslaafde is niet makkelijk. Thema’s als schaamte, stigma, manipulatie, bedrog en vertrouwen zijn dagelijkse kost. Hoe geef je je eigen grenzen aan? Hoe ver ga je om je dierbare te helpen? En hoe zorg je ervoor dat je er zelf niet aan onderdoor gaat?

In Nederland zijn 477.000 mensen verslaafd aan alcohol, daarvan zijn er 29.374 in behandeling. Tellen we daar drugsgebruik bij op komen we op een totaal van 1.785.758 mensen die kampen met een verslaving (Jellinek). Grote kans dat één van deze mensen uw naaste is.

Kompassie nodigt u uit voor de familieavond op 18 maart 2021. Deze avond staat in het teken van leven met een naaste die verslaafd is en wordt online georganiseerd.

Sprekers

Deze avond zal Bärbel, één van onze ervaringsdeskundige vrijwilligers, vertellen over haar eigen ervaringen met verslaving. Volgens eigen zeggen ‘100 keer gevallen en 101 keer opgestaan’ weet zij inmiddels goudeerlijk te beschrijven wat de verslaving met haar deed én welke impact dit had op haar dierbaren. Verdrietige verhalen, maar innemend gebracht en altijd met een positieve twist.

Lina Versteeg en Lana van der Meer werken beiden in de verslavingszorg bij Brijder in Den Haag en geven een presentatie. Ook is er ruimte om vragen te stellen.

Programma

18.30 uur Start bijeenkomst
18.35 uur Bärbel Palm, ervaringsdeskundige aan het woord

Lina Versteeg & Lana van der Meer, Brijder | Specialist in verslavingszorg

19.30 uur Afsluiting

Deelname is gratis! Aanmelden kan tot donderdag 18 maart 12.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden

 

Kompassie organiseert familieavonden om naasten te ondersteunen door informatie te bieden en lotgenotencontact. Mantelzorgers GGZ kunnen terecht bij Kompassie voor ondersteuning in de vorm van een luisterend oor, begeleiding, informatie en advies. De ondersteuning wordt geboden door familie-ervaringsdeskundige familiecoaches. Kijk voor meer informatie op de website of neem contact op met Esther van der Meer of Merel van Aardenne: mantelzorg@kompassie.nl / 070 427 32 40