fbpx

Familieavond ADHD en naasten | Kompassie

Leven met een naaste met ADHD betekent ‘never a dull moment’. Het gaat vaak anders dan gedacht. Wat is ADHD en hoe kun je hiermee omgaan als naaste?

Bij ADHD denken nog steeds veel mensen aan drukke, impulsieve kinderen. Dat ADHD bij volwassenen voorkomt, was tot een aantal jaren geleden grotendeels onbekend. Vroeger werd aangenomen dat kinderen er overheen groeien in de puberteit. Inmiddels weten we uit onderzoek dat dit niet juist is: 30-60% houdt klachten als volwassene.

Leven met ADHD kan lastig zijn en gevolgen hebben in de relatie met naasten, wat ook zijn weerslag heeft op de communicatie. Iemand met ADHD is soms overgevoelig voor kritiek, komt te laat of belooft iets maar komt het niet na.

Mensen met ADHD hebben echter ook veel positieve eigenschappen: creatief, spontaan, empathisch, enthousiast, vindingrijk en met een groot probleemoplossend vermogen.

Sprekers

  • John Koeman, een van onze ervaringsdeskundige familiecoaches, vertelt over zijn eigen ervaring met ADHD én als naaste.
  • Marian van Geest, sociaal-psychiatrisch verpleegkundige bij PsyQ, vertelt meer over ADHD en wat je kunt doen als naaste.

Programma

18.30 uur Start bijeenkomst
18.35 uur John Koeman, ervaringsdeskundige aan het woord

Marian van Geest, PsyQ ADHD bij volwassenen

19.30 uur Afsluiting

Deelname is gratis! Aanmelden kan tot donderdag 20 mei 12.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden

 

Meer informatie

Esther van der Meer/Merel van Aardenne: mantelzorg@kompassie.nl of (070) 427 32 40