Hersteltraining voor naasten GGZ

Eigen ervaring als naaste inzetten om een ander te helpen. Hoe doe je dat?

Dat is precies wat de familiecoaches van Kompassie doen. Zij hebben allemaal ervaring als vader, moeder, broer, zus of kind van iemand met een psychische kwetsbaarheid. Vaak betekent dit dat iemand jarenlang heeft mee geleefd, gezorgd en ‘zich zorgen gemaakt om’. Verschillende rollen heeft gehad, als casemanager, bewindvoerder (al dan niet officieel), belangenbehartiger, chauffeur, schoonmaker en ‘van alles regelaar’. Vaak een jarenlange roerige en onstuimige tijd waarin je geleerd hebt hoe veerkrachtig je al naasten bent. Hoe bijzonder is het als je je eigen ervaring straks als Familiecoach binnen Kompassie in kan zetten om zelf mantelzorgers van familieleden met een psychische kwetsbaarheid te kunnen ondersteunen?

Hersteltraining voor mantelzorgers GGZ

Binnenkort start de hersteltraining voor mantelzorgers GGZ die daarna bij ons aan de slag willen als familiecoach. Tijdens de hersteltraining kijk je naar je eigen herstel. Wat heb je gedaan, hoe kijk je hierop terug en waar sta je nu? Een mooie manier om jezelf een beetje beter te leren kennen en te ontdekken of je er klaar voor bent jouw ervaringen in te zetten om een ander te ondersteunen.

Wat heb je hiervoor nodig?

Het is belangrijk dat je zelf een herstelproces hebt doorgemaakt; je zit er zelf niet meer midden in. Het is ook belangrijk dat je hierop terug kunt kijken en kan reflecteren.

Praktische informatie

Wanneer? 30 mei, 6 juni en 13 juni van 19.00 tot 21.30 uur

Waar? Kompassie, Laan 20, Den Haag

Door wie? De training wordt gegeven door Miranda Vogel (trainer en adviseur) en Anneke van Toor (familiecoach)

Heb je interesse in deze training of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Kompassie via mantelzorg@kompassie.nl