Informatieavond Crisiskaart

Locatie: Kompassie, Laan 20, Den Haag

Op dinsdagavond 2 oktober a.s. organiseert Kompassie een interactieve bijeenkomst over de Crisiskaart.

Voor bewoners van Den Haag is er een nieuw hulpmiddel beschikbaar dat houvast biedt bij een (dreigende) psychische noodsituatie: de Crisiskaart.

De Crisiskaart is een gevouwen kaart op bankpasformaat, die de kaarthouder altijd bij zich draagt. Hierop staat wat omstanders en hulpverleners moeten doen óf laten als de kaarthouder een psychische crisis doormaakt. Hierdoor behoudt de kaarthouder de regie, ook als deze psychisch de weg kwijt is en zijn of haar wensen niet meer kan verwoorden. Veel kaarthouders voelen zich bij voorbaat al veiliger met een Crisiskaart op zak. Crisissituaties kunnen zo worden voorkómen of verlopen minder heftig.

Deze avond geven ervaringsdeskundige crisiskaartconsulenten van Kompassie op interactieve wijze uitleg over de Crisiskaart.

Voor wie

  • Mensen die het risico lopen (opnieuw) in een psychische crisis te raken
  • Hun familie en naastbetrokkenen
  • Behandelaren en begeleiders
  • Overige belangstellenden

 

Datum en tijd

Dinsdag 2 oktober van 17:00 – 19:00 uur.

Voor broodjes wordt gezorgd.

 

Aanmelden

Deelname aan deze avond is kosteloos, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan bij Miranda Vogel, m.vogel@kompassie.nl of 06 – 81 71 96 00

 

Meer informatie

Wilt u zelf een Crisiskaart of meer informatie, neem dan contact op met Kompassie via (070) 427 32 40 of info@kompassie.nl

Download hier de flyer, om uit te delen en/of op te hangen: Bijeenkomst Crisiskaart