MIND Blue Monday Run

Wil jij je inzetten voor mensen die last hebben van somberheid of depressie en tegelijk werken aan je eigen fysieke en mentale gezondheid? Kom dan in beweging en doe mee!

Op maandag 17 januari 2022 komen we met z’n allen in beweging… Je kunt meedoen door te gaan hardlopen, individueel of met een team. Wandelen mag ook. Het motto van de MIND Blue Monday Run is hoe dan ook: Kom in beweging tégen depressie en vóór mentale gezondheid!

3 goede redenen om mee te doen

 1. Je steunt je medemens en zorgt voor meer begrip in de samenleving voor mensen die last hebben van depressie.
 2. Je haalt donaties op voor MIND om mensen met somberheid en depressie nog beter te helpen.
 3. Je werkt tegelijk ook aan je eigen fysieke en mentale gezondheid door in beweging te komen!

Doe mee! 

Waarom de Blue Monday Run?

Ruim 40 procent van de Nederlanders krijgt ooit, direct of indirect, te maken met psychische klachten. Daarbij staan somberheid en depressie op nummer 2 in de top 3 van de meest veelvoorkomende mentale klachten. Daarom willen wij op “Blue Monday” (zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar) aandacht geven aan mensen die hier dagelijks mee worstelen. In deze ingewikkelde tijd, waar mensen de gevolgen van corona en alle maatregelen dagelijks ervaren, kunnen (ook jonge) mensen nog eens extra kwetsbaar zijn voor somberheid en depressie.

Waarvoor zijn de donaties?

Wij besteden de donaties aan een nieuw project dat zich volledig gaat richting op de preventie van psychische problemen bij met name jongeren. Onderdelen hiervan zijn het aanbieden van hulp via een directe hulplijn, het geven van gerichte informatie en de mogelijkheid voor onderlinge steun voor iedereen in Nederland. We willen dat niemand er alleen voor staat.

Doe mee! 

Hoe werkt het?

 • Meld je aan (5 minuten).
  • Je kunt je individueel aanmelden en zelfstandig gaan lopen in jouw eigen omgeving,
  • Je kunt een team aanmaken en vrienden / kennissen / klanten vragen om ook mee te doen, of
  • Je kunt lid worden van een team wat al bestaat om samen met anderen deel te nemen!
 • Met jouw foto en persoonlijke motivatietekst die jij invult in het aanmeldformulier maken wij een actiepagina voor je aan.
 • Laat je sponsoren voor jouw fantastische actie, door je actiepagina te delen via WhatsApp, mail, Instagram, Twitter, Facebook, Linkedin, of hoe je maar wilt.
 • Zoek een mooie plek op en ga hardlopen of wandelen of huppelen – liefst buiten – als het maar bewegen is! Je kunt ook aansluiten bij lokale teams als je het fijn vind om samen met anderen te wandelen of hardlopen.

Samen tegen depressie en voor mentale gezondheid!

Meld je nu aan