Online themabijeenkomsten verslaving | Jellinek (online)

De themabijeenkomsten bieden je inhoudelijke kennis, de gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen, het stellen van vragen en de mogelijkheid om andere naasten te ontmoeten. Je krijgt praktische tips voor het omgaan met verslaving in je omgeving.

Alle themabijeenkomsten zijn kosteloos en vrijblijvend. De themabijeenkomsten vinden online plaats, hierbij vragen we deelnemers hun webcam aan te zetten om zo een veilige omgeving te creëren voor alle deelnemers. 

In vier bijeenkomsten komen de volgende thema’s aan bod:

 1. Verslaving nader bekeken
  Waarom worden sommige mensen wel verslaafd en anderen niet? Waar moet je allemaal rekening mee houden als je iemand wil helpen van zijn of haar verslaving af te komen? Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op alle zaken die een rol spelen in het ontstaan, het in stand houden, en het overwinnen van een verslaving.
 2. Motivatie en terugval
  Wat is motivatie? Hoe werkt gedragsverandering en wat kan jij als naaste in dit proces betekenen? Deze avond staat het proces centraal waar iemand doorheen gaat als ze willen stoppen met gebruiken. Je leert beter begrijpen waarom stoppen zo lastig kan zijn en wat jij als naaste kan doen om iemand te motiveren.
 3. Verslavingsbehandeling
  Wat voor verschillende behandelmethoden zijn er? Wat is jouw rol tijdens behandeling? Er bestaan veel misverstanden en onduidelijkheden wat verslavingszorg inhoudt en wat voor verschillende methoden er zijn. Er wordt extra aandacht besteed aan de rol van naasten in behandeling. Tijdens deze bijeenkomst sluit er een behandelaar aan die al je vragen kan beantwoorden.
 4. Wat kan ik doen?
  De laatste bijeenkomst gaat in op wat jij doet als naaste om met deze lastige situatie om te gaan. Wat doe je allemaal al? Wat helpt wel en wat helpt niet? Hoe bewaak je je eigen kwaliteit van leven? Je krijgt praktische tips en leert het effect van jouw acties op de ander beter inschatten.

Data
Reeks juni
Webinar       –   Verslaving nader bekeken: aanmelden kan via deze link
1 juni 2021   –  Motivatie en terugval
15 juni 2021 –  Verslavingsbehandeling (je kan vragen stellen aan een behandelaar)
29 juni 2021 –  Wat kan ik doen?
Alle bijeenkomsten beginnen om 19:30u en duren tot ongeveer 21:00u.

 

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden voor de reeks themabijeenkomsten. De dag voordat de themabijeenkomst plaatsvindt ontvang je een link zodat je kunt deelnemen.
Let op: thema 1 ‘verslaving nader bekeken’ wordt in deze reeks gegeven als webinar, aanmelden kan via deze linkVoor vragen kun je mailen naar sterkernaast@jellinek.nl.