fbpx

Psysalon Mentorschap en bewindvoering | Kompassie & Ypsilon

Maak je je zorgen over de financiële situatie van je naaste, nu of later? Geef je de financiële administratie uit handen of doe je het zelf? Maar wat als je er niet meer bent?

Ypsilon en Kompassie nodigen je van harte uit voor de Psysalon op maandag 19 april. Een Psysalon is een ontmoetingsplaats voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, hun partners, familieleden, vrienden, professionals en iedereen die zich betrokken voelt en interesse heeft in het thema.

Nu voor Later: praktische informatie hoe je zaken goed kunt regelen voor later

“We hebben lang geprobeerd het zelf te doen, maar het kostte steeds meer moeite. Elke keer die ruzies over geld. Het is zo naar dat je je eigen kind moet controleren, ook al weet dat je hij er ook niets aan kan doen… Omdat wij zelf ook ouder werden, moest er gewoon iets gebeuren. Want hoe moet het later als wij er niet meer toe in staat zijn of er niet meer zijn?“

Lisette van Doorne, beschermingsbewindvoerder, curator en mentor bij Stichting Nu voor Later te Leiden, zal ingaan op deze vragen. Zij zal ook ingaan op de mogelijkheid van testamentaire bewindvoering. Vaak wordt alleen gedacht naar wie een erfenis toegaat, maar wat nou als je weet dat deze persoon hier waarschijnlijk niet verantwoordelijk mee om kan gaan? Dan is het verstandig om testamentair bewind aan te vragen. Je zorgt er dan voor dat je partner, kind, broer of zus hulp krijgt bij het beheren van een erfenis.

Lisette van Doorne is zelf zus van een broer met psychosegevoeligheid. Naast haar werk als directeur-bewindvoerder bij Stichting Nu voor Later is zij actief als vrijwilliger bij Vereniging Ypsilon.

Programma

18.30 uur Start bijeenkomst
18.35 uur Lisette van Doorne
Beschermingsbewindvoerder, curator en mentor bij Stichting Nu voor Later
19.30 uur Afsluiting

Deelname is gratis! Aanmelden is vooraf noodzakelijk en mogelijk tot maandag 19 april 12.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden