Voorlichtingsbijeenkomst voor naasten van mensen met eetproblematiek (online) | Stichting JIJ

Moet ik er nu wel óf niet iets over zeggen?

Moet ik boos worden of juist niet?

Moet ik wel of niet het gesprek aangaan?

En hoe begin ik dan?

Moet ik hulp inschakelen?

Kan ik me er beter niet mee bemoeien of juist wel?

Loopt u als moeder/vader, broer/zus, oma/opa, partner of goede vriend(in) van iemand met een eetprobleem ook met soortgelijke vragen rond? En zou u hierover graag met lotgenoten en ervaringsdeskundigen willen sparren? Dat kan bij Stichting JIJ. Jaarlijks organiseren we gratis informatiebijeenkomsten en workshops voor naasten van mensen die kampen met eetproblematiek.

Online voorlichtingsbijeenkomsten voor naasten

Tijdens de informatiebijeenkomsten is er alle ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van eigen ervaringen. De invulling wordt afgestemd met de aanwezige naasten. De voorlichting wordt gegeven door iemand die zelf een eetstoornis heeft gehad, samen met iemand die hiermee als naaste de situatie heeft meegemaakt en hiermee heeft leren omgaan. Zij geven tips, adviezen en informatie. Uw privacy wordt vanzelfsprekend gerespecteerd. De eerstvolgende bijeenkomsten staan gepland op:

  • 19 januari 2022: 19.30 uur – 21.00 uur
  • 20 april 2022: 19.30 uur – 21.00 uur
  • 7 september 2022: 19.30 uur – 21.00 uur
  • 2 november 2022: 19.30 uur – 21.00 uur

Online workshops voor naasten

Naast de informatiebijeenkomst organiseren we twee keer per jaar online workshops voor naasten met als thema: ‘Hoe kan ik helpen? Het lijkt wel of niets binnenkomt of dat ik het verkeerd doe!’ De workshop wordt gegeven door twee van onze ervaringsdeskundigen, iemand die zelf een eetstoornis heeft gehad en iemand die hiermee als naaste de situatie heeft meegemaakt en hiermee heeft leren omgaan. Er zal naast het uitreiken van praktische tips en handvatten ruimte zijn voor eigen inbreng en het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. De eerstvolgende workshops staan gepland op:

  • 23 februari 2022: 19.30 uur – 21.00 uur
  • 1 juni 2022: 19.30 uur – 21.00 uur

Let op! Deelname aan de bijeenkomsten en workshops is gratis. Inschrijven is noodzakelijk via: info@stichting-jij.nl. Na aanmelding ontvangt u per mail een bevestiging evenals een link naar de online bijeenkomst.