Webinar ADD | Impuls & Woortblind

Op dinsdag 15 februari om 19.30 organiseert Impuls & Woortblind het webinar ADD en de schuifknop met Margo Matse, ervaringsdeskundige met ADD én ADD-coach.

“Door de jaren heen ontdekte ik dat het niet zo ‘zwart-wit’ is met die diagnoses ADD en ADHD: het lijkt of er een ‘schuifknop’ bij de diagnose aanwezig is. Afhankelijk van jouw groei, omgevingsfactoren en verandering van innerlijke overtuigingen ontdek je misschien bij jezelf steeds vaker iets van impulsiviteit en/of hyperactiviteit. Huh? Klopt de diagnose dan niet? Een diagnose is ook maar een momentopname én een construct.”

In dit webinar gaat het over wat we nu echt ADD vinden én over de schuifknop tussen ADHD en ADD. Als we de schuifknop helemaal naar de ADD-kant schuiven, zijn dit waarschijnlijk dingen die je herkent:

  • Ik heb zoveel ideeën in mijn hoofd. De hoeveelheid maakt dat ik niet kan prioriteren. Ik blokkeer.
  • Perfectionisme/veel last van je interne criticus. De lat ligt hoog en het moet meteen goed. Anders is het de zoveelste bevestiging van iets wat niet lukt.
  • Je bent snel moe. Hebt weinig energie en (te)veel slaap nodig.
  • Je bent een kei in zelfreflectie. Sterker nog, je raakt verstrikt in te veel zelfobservatie en houd graag alle opties open, waardoor je opnieuw moeilijk tot knopen doorhakken komt. Keuzestress door te veel navelstaren.

Wat is voor jou typisch ADD? Mail je vragen en ervaringen!

Herken jij dit? Wat is voor jou persoonlijk typisch iets wat bij jouw ADD hoort? En ben je in de loop van de tijd ook wat meer naar het gecombineerde type ‘geschoven?’ Of juist niet?

Laat het weten. Stel je vragen of mail wat jij ‘typisch ADD’ vindt naar info@impulsenwoortblind.nl. Dan nemen wij jouw vragen mee tijdens het webinar op 15 februari.

REGISTREREN LEDEN (GRATIS) REGISTREREN NIET-LEDEN (€ 10,-)

Over Margo Matse

Na de diagnose ADD (op latere leeftijd) volgt er vaak eerst rouw, verdriet, daarna meer acceptatie en hopelijk ook een zoektocht naar hoe dan wel je kwaliteiten en kracht in kunt zetten. Door de diagnose begrijp je waarom jij je anders voelde en je met je studie of werk vaak tegen je eigen onzichtbare muur aanliep. Dit was ook mijn verhaal. Achteraf kunnen we concluderen dat ik het ‘beste’ van mijn ouders heb meegekregen. Mijn moeder past in het hokje ADHD en mijn vader in die van ADD.

ADD’ers lijden in stilte versus ADHD’ers krijgen toch wel aandacht

Vanuit de ‘gevolgschade’ die ik onbewust opliep in dit leuke gezin ontstond de overtuiging: ADD’ers lijden in stilte. Versus: ADHD’ers krijgen toch wel aandacht door hun gedrag. Een beetje kort door de bocht maar met een moeder die veel aandacht vroeg lag mijn passie bij de ADD’er in de verdrukking.

Vanaf 2010 ben ik daarom als coach aan de slag gegaan met volwassenen met ADD die ‘in stilte lijden.’ Allereerst door een veilige plek te creëren waar zij ruimte krijgen voor hun verhaal. Maar daarna ook weer door! Zodat eindelijk die talenten optimaal ingezet worden.

Meer over Margo Matse en haar coachingpraktijk? KIJK HIER.