Familiedag op 30 september

Op zaterdag 30 september wordt in Amersfoort een bijzonder evenement georganiseerd: de MIND familiedag ‘Naasten in kracht’. Dat doen zij samen met andere organisaties verbonden aan MIND, de beweging voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid en hun naasten. Het wordt de eerste MIND-dag voor familie en naasten. Met een veelzijdig programma wordt er volop ruimte geboden voor ontmoeting en het uitwisselen van informatie en ervaringen. Iedereen die zich als naaste of familielid betrokken voelt is welkom.

DEZE DAG IS SPECIAAL VOOR FAMILIE EN NAASTEN VAN MENSEN MET EEN PSYCHISCHE KWETSBAARHEID.

Locatie MIND Familiedag:   

Corderius College, Lambert Heijnricsstraat 23, 3817 Amersfoort (Parkeren is lastig in deze buurt. Het advies is om het OV te nemen; er worden pendelbussen ingezet van en naar het Centraal Station).

Datum en tijd:                            Zaterdag 30 september van 10.00 tot 17.00 uur

Kosten:                                         € 30,00 inclusief lunch, borrel en korting op boeken

Programma

10:00 Ontvangst met koffie
10:30 Welkom door de dagvoorzitter
10:35 Opening door Marjan ter Avest, directeur MIND
10:45 Presentatie familie-ervaringsverhaal door Thea van Bodegraven
11:15 Aanbieden boek ‘Focus op familie’ door psychiater Wiepke Cahn
11:30 Presentatie Generieke Module Naasten door Roxanne Vernimmen, voorzitter van de werkgroep voor deze Generiek Module Naasten
12:30 Lunch (met speciale tafel voor mensen die er voor het eerst zijn en/of vragen hebben)
14.00 Workshopronde
15.30 Project Naasten in Kracht en afsluiting officiële programma
16:00 Borrel
17:00 Einde bijeenkomst

Workshops

Eind augustus volgt de lijst van alle workshops. U kunt zich dan aanmelden voor een workshop. Er is genoeg variëteit; er zijn workshops speciaal voor partners, ouders en ook voor volwassen KOPP (kinderen opgegroeid met een ouder met een psychisch probleem). Er is aandacht voor zelfbeschadiging en worden doorkijkjes geboden naar succesvolle trainingen voor familie en naasten, zoals de ‘MAT’-training en de schrijf- en herstelcursus ‘Kom op verhaal’. De resultaten van 30 jaar belangenbehartiging worden besproken, er wordt ingezoomd op familie-ervaringsdeskundigheid, op dwangbehandeling en op relationele zorg. Zoekt u wat ontspanning? Ook dat komt in één van de workshops aan bod.

Op deze pagina http://www.platformggz.nl/lpggz/mindfamiliedag kunt u zich direct aanmelden. Na aanmelding en betaling ontvangt u een bevestigingsmail. Deze mail is tevens uw toegangsbewijs voor de dag. Meer informatie over de MIND Familiedag vindt u op deze pagina: http://www.platformggz.nl/lpggz/thema_familiebeleid/mind_familiedag_naasten_in_kracht